Om Stensundet

Sjövillan, med båtbryggan t v, badflotten t h, sandstranden med bänkar och bord. I bakgrunden hoppställning för barnen och i förgrunden det stora lövträdet med två gungor.

Stensundet är avstyckat från Marums herrgård för länge sedan och ligger på en sjötomt som vetter mot Ösbyfjärden. Sjövillan är omgiven av en stor trädgård med vackra lövträd och generösa grönytor som inbjuder till lek och bollspel. Här finns flera uteplatser i olika väderstreck med trevliga trädgårdsmöbler. Stensundet är en gammal Ljusterömiljö i Roslagen i Uppland med anor från 1700-talet. Äldsta delen i sjövillan med loftet är ett båtmanstorp från 1700-talet.  Här upplever man en naturnära och fridfull semester.

Söker man efter ett ställe att koppla av och bara vara på, så är Stensundet en pärla på Ljusterö med sina rika naturupplevelser inpå knuten, lockande havsvik för kanot, roddbåt, segling och bad. Sjövillan är lika lämplig för semesterfirande tillsammans med familjen med flera generationer, som för vänner och mindre konferenser.